donderdag 28 november 2013

CAO ontwikkelingen...WTF!

Van dit bericht word ik helemaal niet blij... :-( Ik vond de mix Europa/ICA altijd fijn, maar het ergste vind ik wel dat enig uitzicht op wat voor doorstroom/verandering dan ook nu vrijwel nihil wordt... Zie het somber in, waarschijnlijk blijf ik éénbander tot m'n pensioen??? WTF...

http://www.fnvcabine.nl/j15/laatste-nieuws/985-besluit-klm-europaproductie-naar-klc

http://www.vnconline.nl/agenda/flash/612

woensdag 20 november 2013

Huis/race/ vanalles en nog wat update

Air New Zealand did it again!! Kan niet wachten tot deel 2 van The Hobbit in de bios uit is...


Op dit moment heb ik een weekje vakantie. Mensen vragen altijd of ik dan nog weg ga, en het antwoord is eigenlijk altijd nee. Brian is meestal niet vrij, en het ontbreekt ons ook aan budget om op vakantie te gaan. Dure hobby he ;-) En er moet nog zat gebeuren in huis...

Dat laatste ligt ook al een poos stil. Brian is inmiddels hersteld in die zin, dat alle wonden nu genezen/dicht zijn. Maar je merkt heel duidelijk dat z'n lichaam nog niet de oude is. Hij mist nog een hoop kracht in z'n linkerarm en hand, en hij heeft weer last van z'n rug soms. Klussen waar hij voor de crash z'n hand niet voor om zou draaien, zijn nu (nog) niet te doen. En ik kan ook niet alles...

Mijn schoonmoeder is laatst wel weer langs geweest om te helpen met schilderwerk :-) Binnen is het nu bijna af wat dat betreft!

Blijft er nog over: het schilderwerk buiten aan de achterkant, de herbestrating en inrichting van de achtertuin, de slaapkamer, hal en toilet beneden, bestrating aan de voorkant, en de reparatie van het bad. Ideaal gezien zouden we de vloer boven ook onderhanden nemen (schuren, lakken, opnieuw leggen), maar dat komt als laatste aan de beurt. En voorlopig gebeurt er dus nog heel weinig, totdat Brian z'n arm beter kan gebruiken. Ook begint het budget op te raken... dat helpt ook niet mee. We moeten echt kiezen, en stukje bij beetje alles doen. Dan duurt het maar wat langer...

Mijn race plannen voor 2014 zijn nog erg onzeker. Mijn auto gaat de APK niet meer halen zonder flinke kosten (roestvorming), ik ben nu op een punt beland dat ik dat beter in een nieuwere auto kan steken. Ik kan niet zonder auto, voor mijn werk moet ik soms op tijden op Schiphol zijn dat er geen OV rijdt. Dus dit gaat even voor alles. Ik heb al die jaren wel steeds geld opzij gezet voor dit moment gelukkig.

Behalve een andere auto staat er deze winter ook een dure onderhoudsbeurt voor de Blade gepland.

En... voor het eerst in 7 jaar ga ik een paar maanden (3) part-timen. Deze mogelijkheid wordt vrijwel elk jaar aangeboden, en nu besloot ik er voor het eerst gebruik van te maken.

Al met al gaat er geld naar een hele hoop dingen, behalve het racen de komende tijd!

Eind deze maand heb ik een hele lange stop in Osaka, op zich hartstikke leuk, alleen had ik gehoopt iemand mee te nemen... Brian kan helaas niet :-(  De vlucht erna, naar Fukuoka, kijk ik erg naar uit, want dan vlieg ik weer samen met Annemieke! Voor haar is het haar eerste vlucht op de 777, dus kan ik haar mooi alle ins & outs laten zien :-) Gezellig!

Een paar weken geleden ben ik weer begonnen met hardlopen. Met een app, die aangeeft wanneer ik moet wandelen en wanneer ik moet rennen. Ideaal! Ik volg nu een beginnerschema wat opbouwt naar de 5 kilometer, of 30 minuten aan één stuk. En het gaat best goed! Ik hou me aan het schema en probeer nu echt 3x in de week te gaan. Ik loop voornamelijk in het bos. Het motiveert mij namelijk enorm, om in die mooie omgeving te lopen.

 
 
Als stok achter de deur heb ik me nu ingeschreven voor 'de 8 van Apeldoorn' op 2 februari. Of ik die afstand ga halen voor die tijd, weet ik nog niet, en misschien moet ik wel werken, want ik sta dan standby. Voor nu wil ik er vooral plezier in hebben en niks 'moeten', ik zie nog wel.